Nyelvi coaching

Lingua Juris Szaknyelvi Központ - Jogi szaknyelvi képzések angolul, németül és franciául

Mikor szükséges a nyelvi coaching?

Szóbeli tájékoztatást kell adnia külföldi ügyfeleinek és kollégáinak idegen nyelven?
Konferencia híváson kell képviselnie a cégét vagy irodáját?
Értelmeznie és véleményeznie kell szerződéseket és hivatalos dokumentumokat?
Üzleti tárgyaláson kell részt vennie és jogi támogatást nyújtani ügyfelének?
Szakmai témájú előadást kell tartania?
Szeretne olyan állás megpályázni, ahol magabiztos nyelvtudásra van szükség?
Céljai közt szerepel a külföldöi (tovább)tanulás?

X A hagyományos csoportos tanfolyamok ezeket az igényeket több okból sem tudják kielégíteni.

X Egyrészt a szűk szakmai témához tartozó speciális szókincs nem tanítható ezeken a kurzusokon.

X Másrészt legtöbbször a feladat bizalmas volta miatt sem lehet ezeket a témákat széles körben megbeszélni.

Ilyenkor a legcélravezetőbb egy néhány alkalomból álló személyre szabott képzésen részt venni, ahol nem csak az adott témakört és kommunikációs formát járjuk körbe, hanem a sokszor elhanyagolt részletekre is oda tudunk figyelni.
A nyelvi coaching szerkezetét, tempóját és lépéseit az ügyfél határozza meg a saját nyelvi szintje, hozzáállása, tanulási stílusa, igényei és céljai alapján.

Ehhez ad nagy segítséget és motivációt ad az írásban lefektetett cél és határidő.

Milyen pluszt ad a nyelvi coaching?

Mivel személyre szabott nyelvtanulási terve lesz, ami igazodik a nyelvtudásához és a céljaihoz, ezért
sokkal gyorsabban fog haladni, mint ha „csak úgy”, írásban lefektetett célok nélkül dolgoznánk.
 Hosszú távon és használatra készen sajátíthatja el azokat a nyelvi készségeket és eszközöket, melyekre a diagnosztika alapján szüksége van.
A folyamat minden pillanatában tisztában lesz azzal, hogy mely lépcsőnél tart és mikor fogja az előzetesen kitűzött célt elérni.
 A nyelvi coaching tökéletesen testre szabott, nincs előírt tananyag vagy tanmenet, így Ön a saját nyelvkönyvét írja.
Megadott időközönként tartunk majd egy rövid konzultációt, ahol áttekintjük az eltelt időszak alatti haladását és amely lehetőséget biztosít arra, hogy
addig csiszoljuk, tökéletesítsük a tanulási módszert, amíg az a leghatékonyabb, legmegfelelőbb lesz az Ön számára.

Mi történik, ha jelentkezik?

1 Az űrlapon megadott email címre elküldünk Önnek egy írásbeli szintfelmérő tesztet és egy nyelvtanulási tapasztalatokkal kapcsolatos kérdőívet, amit otthon kell kitölteni.

2 Miután kijavítottuk, felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy megbeszéljük az  ingyenes konzultáció időpontját, ami egy szóbeli szintfelmérés és beszélgetés.

3 Ekkor  részletesen megbeszéljük, hogy mire van szüksége. Mik a tervei, mi a konkrét célja?  Sürgeti-e bármilyen határidő? Milyen erősségei és gyengeségei, esetleg rossz tapasztalatai vannak a nyelvtanulással? Kitérünk arra is, hogy Ön szerint milyen módszerrel tudnánk a leginkább haladni. Töviről hegyire megbeszéljük a metodikát, s miután ez megtörtént, közösen tananyagot választunk és személyre szabott írásos nyelvtanulási tervet készítünk, melyben óráról órára levezetjük, hogy mit tanulunk, mely készségeit fejlesztjük, milyen feladatokkal. Mindehhez a legújabb módszer, a nyelvi coaching eszközeit használjuk.

4 A konzultáció után 24 óránk van eldönteni, hogy szeretnénk-e együtt dolgozni? Ha akár Ön, akár mi úgy érezzük, hogy mégsem mi tudunk a leghatékonyabban segíteni Önnek, akkor elköszönünk egymástól.

5 Ha azonban mindketten szeretnénk elkezdeni a közös munkát, akkor írásos szerződést kötünk, aminek része a korábban közösen elkészített részletes nyelvtanulási terv. A coaching során a nyelvi coach mindent megtesz, hogy Önt a cél felé vezető úton tartsa. Az Ön feladata, hogy részt vegyen az előre egyeztetett alkalmakon, és elkötelezetten teljesítse a közösen kialakított akciótervet, felelősséget vállaljon sikereiért és hiányosságaiért, és ezekről őszintén beszéljen. A nyelvi coach minden alkalommal olyan feltételeket fog kialakítani, melyek között az Ön tanulása maximális hatékonysággal történik, Ön pedig minden energiáját a tanulandó anyagra és annak használatára tudja összpontosítani.

Megadott időközönként egy rövid konzultáción közösen felülvizsgáljuk, eltértünk-e a tervtől, vagy sem. Ha igen, miért, mi okozta az eltérést? Milyen tanulságok származnak ebből?  Szükség van-e módosításra?

Mennyi ideig érdemes csinálni és  mennyibe kerül?

A nyelvi coaching folyamat hossza nagyban a kiindulási pont és a cél közötti távolságtól függ, továbbá az Ön hozzáállásától, motivációjától, azonban ezt sokszor a rendelkezésre álló idő szabja meg. Bizonyos helyzetekben elegendő lehet néhány alkalom, de nagyobb projektek eltarthatnak több hónapig is, változó rendszerességgel. Amennyiben Ön úgy érzi, hogy elérte a célját, a nyelvi coaching folyamata véget ér egy esetleges újabb projekt felmerüléséig.

Mivel nincs két egyforma ember és két egyforma feladat, ezért minden esetben egyéni nyelvtanulási tervet és árajánlatot adunk.

Minden bővebb információt megkap a konzultáció során, illetve e-mailben: horvath.judit@linguajuris.hu.

„Summer in the City” bérletek 2024. június 1-től

„Summer in the City” bérletek 2024. június 1-től

Mától ismét válthatóak  az 5, 10 és 15 alkalmas "Summer in the City" bérletek, amik felhasználhatóak nyári szaknyelvi képzésekre rugalmas időbeosztásban, személyre szabottan akár online, akár offline formában. Mindazoknak ajánljuk, akik nyáron intenzívebben akarnak...

bővebben
12 kérdés és válasz választáshoz

12 kérdés és válasz választáshoz

Sokan szoktak tanácsot kérni tőlünk ahhoz, hogy hogyan válasszanak nyelviskolát, nyelvtanfolyamot vagy nyelvtanárt. A holnapi Jogi Szaknyelvi Nyílt Napon többek között erről is fogunk beszélni. Ha valaki nem tud eljönni, de érdekli ez a téma, vagy saját maga is éppen...

bővebben

Lingua Juris Szaknyelvi Központ
Tulajdonos: Connect Europe Bt.

1011 - Budapest, Aranyhal u. 4. I/1.,
Levelezési cím: 1027 - Budapest, Medve u. 23.

Telefon: 06 1 783 1339,
Mobil: 06 20 340 9278

Email: info@linguajuris.hu

Pin It on Pinterest

Share This