Nyelvi coaching

A már bemutatott képzések mellett számos más területen is tudunk segítséget nyújtani azoknak, akiknek a munkájukban vagy a tanulmányaikban adódik egy idegen nyelven megoldandó feladat (előadás, prezentáció, jelentésírás, tárgyalás és még sorolhatnánk hosszasan).

A hagyományos csoportos tanfolyamok ezeket az igényeket több okból sem tudják kielégíteni. Egyrészt a szűk szakmai témához tartozó speciális szókincs nem tanítható ezeken a kurzusokon. Másrészt legtöbbször a feladat bizalmas volta miatt sem lehet ezeket a témákat széles körben megbeszélni. Ilyenkor a legcélravezetőbb egy néhány alkalomból álló személyre szabott képzésen részt venni, ahol nem csak az adott témakört és kommunikációs formát járjuk körbe, hanem a sokszor elhanyagolt részletekre is oda tudunk figyelni. Ehhez nagy segítséget és motivációt ad az írásban lefektetett cél és határidő.

Mire számíthat a nyelvi coaching során?

Mivel személyre szabott nyelvtanulási terve lesz, ami igazodik a nyelvtudásához és a céljaihoz, ezért sokkal gyorsabban fog haladni, mint ha „csak úgy”, írásban lefektetett célok nélkül dolgoznánk.

Megadott időközönként tartunk majd egy rövid konzultációt, ahol áttekintjük az eltelt időszak alatti haladását és amely lehetőséget biztosít arra, hogy addig csiszoljuk, tökéletesítsük a tanulási módszert, amíg a leghatékonyabb, legmegfelelőbb lesz a számára.

Mi történik, ha jelentkezik?

Miután leadta a jelentkezését az írásbeli szintfelmérésre (http://www.linguajuris.hu/szintfelmeres), elküldünk Önnek egy tesztet, amit otthon kitölthet. Miután kijavítottuk, felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy megbeszéljük az első ingyenes alkalom időpontját, ami egy szóbeli szintfelmérés és beszélgetés lesz.

Mielőtt elkezdenénk az órákat, részletesen megbeszéljük, hogy mire van szüksége. Mik a tervei, mi a célja, sürget-e határidő, milyen erősségei és gyengeségei, esetleg rossz tapasztalatai vannak. Kitérünk arra is, hogy Ön szerint milyen módszerrel tudnánk a leginkább haladni. Töviről hegyire megbeszéljük a metodikát, s miután ez megtörtént, közösen tananyagot választunk és személyre szabott írásos nyelvtanulási tervet készítünk, melyben óráról órára levezetjük, hogy mit tanulunk, mely készségeit fejlesztjük, milyen feladatokkal. Mindehhez a legújabb módszer, a nyelvi coaching eszközeit használjuk.

Ezt a részletes írásos tervet akkor kapja meg, ha hosszú távban gondolkodik (gondolkodunk).

Ehhez az írásos tervhez tartjuk magunkat és megadott időközönként egy rövid konzultáción közösen felülvizsgáljuk, eltértünk-e a tervtől, vagy sem. Ha igen, miért, mi okozta az eltérést és milyen tanulságok származnak ebből, szükség van-e módosításra.

Árengedményt biztosító bérletet is válthat abban az esetben, ha hetente legalább 2 órát rendszeresen vállal.

A bérletek érvényesek:

* 10 órás: maximum az első órától számított 60. napig

* 20 órás: maximum az első órától számított 120. napig

* 30 órás: maximum az első órától számított 180. napig

Az óra 48 órán belüli lemondása esetén az óra megtartottnak minősül, a bérletbe beszámít.

Minden bővebb információt megkap beszélgetésünk során, illetve e-mailben: horvath.judit@linguajuris.hu.

12 kérdés és válasz választáshoz

12 kérdés és válasz választáshoz

Sokan szoktak tanácsot kérni tőlünk ahhoz, hogy hogyan válasszanak nyelviskolát, nyelvtanfolyamot vagy nyelvtanárt. A holnapi Jogi Szaknyelvi Nyílt Napon többek között erről is fogunk beszélni. Ha valaki nem tud eljönni, de érdekli ez a téma, vagy saját maga is éppen...

bővebben
Job-hunting for lawyers

Job-hunting for lawyers

Ezt a három, egymásra épülő részből álló képzést ajánljuk minden olyan jogásznak, jelöltnek és joghallgatónak, akik szeretnék megtanulni, hogy hogyan írják meg az önéletrajzaikat és motivációs leveleiket, valamint hogy hogyan készüljenek fel az állásinterjúkra...

bővebben

Lingua Juris Szaknyelvi Központ
Tulajdonos: Connect Europe Bt.

1011 - Budapest, Aranyhal u. 4. I/1.,
Levelezési cím: 1027 - Budapest, Medve u. 23.

Telefon: 06 1 783 1339,
Mobil: 06 20 340 9278

Email: info@linguajuris.hu

Pin It on Pinterest

Share This