UBO, a majdnem földönkívüli

A múltkor R. teljesen kétségbeesetten jött az egyik Szerződések joga angolul órára. Előtte épp egy megbeszélésen vett részt, ahol állandóan valami UBO-t emlegettek, de fogalma sem volt arról, hogy miről  beszéltek. Abban csak reménykedett, hogy nem az UFO-k jönnek megszállni a Földet. De azt már megtanulta Antonio Banderas-tól, hogy ilyenkor mosolygunk, bólogatunk és azt ismételgetjük, hogy ‘Yes, I can do that.’ Hiszen ő is így kapta meg az első hollywood-i szerepét anélkül, hogy ezen kívül bármit is tudott volna angolul.:)

 Még szerencse, hogy aznap pont óránk volt, így jól kibeszélhettük a földönkívülieket, E.T.-t, Carl Sagan-t, a kedvenc sci-fi könyveinket és filmjeinket valamint a pénzmosás elleni törvényt kombinálva a Kbt.-vel. Meglepő asszociáció, igaz?

 Mert az UBO nem más, mint az ultimate beneficial owner, vagyis a tényleges tulajdonos.  Innen már szerintem teljesen érthető, hogy miért fordult az izgalmas pop-culture értekezésünk a pénzmosás és a közbeszerzés irányába. 🙂 Mint mindig, úgy most is, a válasz 42. 🙂

Lingua Juris Szaknyelvi Központ
Tulajdonos: Connect Europe Bt.

1011 – Budapest, Aranyhal u. 4. I/1.,
Levelezési cím: 1027 – Budapest, Medve u. 23.

Telefon: (36-1) 783-1339,
Mobil: (36-20) 340-9278

Email: info@linguajuris.hu

Pin It on Pinterest

Share This