TOLES Advanced tanfolyam és vizsgatréning

Jogi szaknyelvi képzések angolul, németül és franciául

Mi a TOLES?

A TOLES (Test of Legal English Skills) Examination egy nemzetközi nyelvvizsga, ami a vizsgázók jogi angol nyelvtudását méri.

Az angliai vizsgaközpont három szintű (Foundation, Higher és Advanced) nyelvvizsgáját az angol nyelv oktatásában jártas brit jogászok fejlesztették ki olyan ügyvédeknek, bíróknak, ügyészeknek, joghallgatóknak és nyelvtanulóknak, akiknek nem angol az anyanyelvük, mégis nemzetközi jogi irodákban, vagy nemzetközi ügyekkel foglalkozó vállalatoknál, jogi testületeknél illetve alapítványoknál szeretnének dolgozni, ezért elengedhetetlen, hogy megfelelő szinten tudjanak jogi témákról angolul kommunikálni, és ezt egy nemzetközileg ismert és elismert vizsgával bizonyítani is tudják.

A következő szervezetek ismerik el a vizsgát:

The Law Society of England and Wales
Linklaters Oppenhoff and Radler
Allen&Overy LLP
Baker and McKenzie
PricewaterhouseCoopers
KPMG
Sony Ericsson
Daimler Chrysler
European Court of Justice
European Central Bank
Deutsche Bundesbank
Qatar Steel Company
Qatar Petrochemical Corporation
DuPont
Freshfields Bruckhaus Deringer
Siemens

A vizsga a nemzetközi kommunikációban használt jogi és kereskedelmi tranzakciók nyelvezetét teszteli. Emiatt kifejezetten a mindennapokban használt angol jogi terminológia ismeretét méri, letételéhez viszont nincs szükség angol vagy amerikai jogi ismeretekre.

A szaknyelv helyes használata és nem a jog területen megszerzett tárgyi tudás áll a vizsga központjában.

Ez a legfelsőbb szintnek megfelelő vizsga azoknak ajánlott, akiknek biztos, angol nyelvtudásuk van, és esetleg tanultak már jogi szaknyelvet. Valamint javasolt olyan jogi területen dolgozóknak, akik tapasztaltak angol nyelven íródott jogi dokumentumok értelmezésében illetve fogalmazásában.

A felsőfokú vizsga egy 120 perces szövegértési és fogalmazási feladatokat tartalmazó feladatlap megoldásából áll, ennek a vizsgának nincsenek hallott szöveg értését illetve beszédkészséget mérő feladatai. Ettől függetlenül a felkészítő tanfolyam során ezeknek a készségeknek a fejlesztésére is hangsúlyt fektetünk.

A vizsga letehető a Lingua Juris Szaknyelvi Központban, azonban a kitöltött feladatlapokat az angliai központban javítják ki. Emiatt a vizsga értékelését 4-6 héttel annak megírása után küldik vissza a vizsgaközpontba, ekkor veheti át a vizsgázó is a bizonyítványát.

A maximálisan kapható 500 pontból a megszerzett pontok szerint a következő minősítő okleveleket állítják ki:

Gold (451-500 pont)
Orange (401-450 pont)
Red (301-400 pont)
Purple (201-300 pont)
Blue (101-200 pont)
Green (0-100 pont)

A Lingua Juris Szaknyelvi Központ 60 és 80 órás felkészítő tanfolyamokat szervez erre a vizsgára.Habár a tananyag ugyanaz mindkét kurzus esetében, lényeges eltérés van az egyes tananyag részekre szánt idők között, a 80 órás képzésen egy-egy nehezebb témával többet tudunk foglalkozni, ezért inkább azoknak ajánlott, akik kevésbé jártasák a jogi szaknyelvben.

Bevezetés az angol jogi szaknyelvbe – 2021. január 18.

Bevezetés az angol jogi szaknyelvbe – 2021. január 18.

A korlátozások feloldása után lehetőség van váltani az online képzésről a személyes részvételre a tanfolyam óráin. Ezt a tanfolyamunkat elsősorban olyan érdeklődőknek ajánljuk, akik még nem tanultak jogi szaknyelvet korábban és több jogterület szókincsével is...

bővebben
Szerződések joga angolul – 2020. október 8.

Szerződések joga angolul – 2020. október 8.

Karantén és egyéb korlátozások esetén a tanfolyamot online fejezzük be. Kurzusunkat azoknak ajánljuk, akik a magyar polgári jogról, a magyar szerződésekről (általános és különös rész) szeretnének angolul felvilágosítást adni külföldi ügyfeleiknek és kollégáiknak. A...

bővebben
Bevezetés az angol jogi szaknyelvbe – 2020. szeptember 28.

Bevezetés az angol jogi szaknyelvbe – 2020. szeptember 28.

Ezt a tanfolyamunkat elsősorban olyan érdeklődőknek ajánljuk, akik még nem tanultak jogi szaknyelvet korábban és több jogterület szókincsével is szeretnének megismerkedni. A kurzus főként a polgári jog területeire fókuszál (szerződések joga, társasági jog, bankjog és...

bővebben

Lingua Juris Szaknyelvi Központ
Tulajdonos: Connect Europe Bt.

1011 - Budapest, Aranyhal u. 4. I/1.,
Levelezési cím: 1027 - Budapest, Medve u. 23.

Telefon: 06 1 783 1339,
Mobil: 06 20 340 9278

Email: info@linguajuris.hu

Pin It on Pinterest

Share This