TOLES Advanced tanfolyam és vizsgatréning

Jogi szaknyelvi képzések angolul, németül és franciául

Mi a TOLES?

A TOLES (Test of Legal English Skills) Examination egy nemzetközi nyelvvizsga, ami a vizsgázók jogi angol nyelvtudását méri.

Az angliai vizsgaközpont három szintű (Foundation, Higher és Advanced) nyelvvizsgáját az angol nyelv oktatásában jártas brit jogászok fejlesztették ki olyan ügyvédeknek, bíróknak, ügyészeknek, joghallgatóknak és nyelvtanulóknak, akiknek nem angol az anyanyelvük, mégis nemzetközi jogi irodákban, vagy nemzetközi ügyekkel foglalkozó vállalatoknál, jogi testületeknél illetve alapítványoknál szeretnének dolgozni, ezért elengedhetetlen, hogy megfelelő szinten tudjanak jogi témákról angolul kommunikálni, és ezt egy nemzetközileg ismert és elismert vizsgával bizonyítani is tudják.

A következő szervezetek ismerik el a vizsgát:

The Law Society of England and Wales
Linklaters Oppenhoff and Radler
Allen&Overy LLP
Baker and McKenzie
PricewaterhouseCoopers
KPMG
Sony Ericsson
Daimler Chrysler
European Court of Justice
European Central Bank
Deutsche Bundesbank
Qatar Steel Company
Qatar Petrochemical Corporation
DuPont
Freshfields Bruckhaus Deringer
Siemens

Hogyan segíthetnek a TOLES-vizsgák a jogi karrieremben?

Ha már ügyvédként, jogtanácsosként vagy közjegyzőként dolgozik, a TOLES-vizsgákra való tanulással olyan széles jogi angol szókincset és magasszintű, biztos nyelvtudást szerezhet, amelyre minden jogásznak szüksége van ahhoz, hogy pontosabban, hatékonyabban és magabiztosabban végezze a munkáját.

Ha joghallgató vagy, akkor tudhatod, hogy a világ számos országában sokkal több jogász kap diplomát, mint ahány igazán jó munkahely van. A magas szintű jogi angol nyelvtudás biztos módja annak, hogy kitűnjön az önéletrajzod a többi közül és növeld a versenyképességedet a munkaerőpiacon.

Mit és hogyan mér a TOLES Advanced vizsga?

A vizsga a nemzetközi kommunikációban használt jogi és kereskedelmi tranzakciók nyelvezetét teszteli. Emiatt kifejezetten a mindennapokban használt angol jogi terminológia ismeretét méri, letételéhez viszont nincs szükség angol vagy amerikai jogi ismeretekre.

A szaknyelv helyes használata és nem a jog területen megszerzett tárgyi tudás áll a vizsga központjában.

A TOLES vizsga bizonyítványok nem járnak le; egy életen át érvényesek.

Ez a legfelsőbb szintnek megfelelő vizsga azoknak ajánlott, akiknek biztos, angol nyelvtudásuk van, és esetleg tanultak már jogi szaknyelvet. Valamint javasolt olyan jogi területen dolgozóknak, akik tapasztaltak angol nyelven íródott jogi dokumentumok értelmezésében illetve fogalmazásában.

A felsőfokú vizsga egy 120 perces szövegértési és fogalmazási feladatokat tartalmazó teszt megoldásából áll, ennek a vizsgának nincsenek hallott szöveg értését illetve beszédkészséget mérő feladatai. Ettől függetlenül a felkészítő tanfolyam során ezeknek a készségeknek a fejlesztésére is hangsúlyt fektetünk.

Hol tehető le a TOLES Advanced vizsga?

A TOLES vizsgákat 2022. júliusától csak online lehet letenni. A vizsgázás egy zárt platformon történik és gondosan „felügyelik”, ami azt jelenti, hogy a jelölteket a vizsga során laptopjuk kameráján keresztül megfigyelik, és rögzítik is. Ezeket a felvételeket minden egyes vizsga után a cambridge-i vizsgaközpont ellenőrzi, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a szigorú vizsgafeltételek teljesültek a vizsga 120 perce alatt.

Ezzel a módszerrel biztosítható, hogy a vizsgázók az év során bármelyik rendelkezésre álló időpontban vizsgázhatnak anélkül, hogy egy adott helyszínen kellene megjelenniük.

Hogyan értékelik ki a TOLES Advanced vizsgát?

A TOLES Advanced vizsga eredményei négysávos skálán kerülnek feltüntetésre. A jelölt eredményét százalékos formában, 1-100 közötti skálán adják meg, ahol a Band One (81-100%) a legjobb eredmény és a Band Four (1-40%) a legalacsonyabb. A Band Two 61-80% között, míg a Band Three 41-60% között van.

Hogyan segít a Lingua Juris a felkészülésben?

A Lingua Juris Szaknyelvi Központ 40×60 perces felkészítő tanfolyamokat és 9×45 perces vizsgatréningeket  szervez a TOLES Advanced vizsgára.

 
FONTOS! A felkészítő tanfolyamokra és / vagy vizsgatréningekre járó hallgatóink kedvezményes áron jelentkezhetnek a vizsgára a Lingua Juris és a cambridge-i vizsgaközpont közötti megállapodás értelmében!
Szerződések joga angolul – 2024. február 7.

Szerződések joga angolul – 2024. február 7.

Tanuljon a magyar Ptk-ról angolul!  Miről szól a tanfolyam?A képzés mindenkinek jó alapot ad a jogi szaknyelv elsajátításához. A tanfolyam a szerződések joga általános résszel foglalkozik, a kontinentális és az angolszász jogrend közötti hasonlóságokkal és...

bővebben
Jogi Angol Aktivátor – 2024. február 19.

Jogi Angol Aktivátor – 2024. február 19.

Pörgessük fel együtt a jogi angolját!  Mit tegyen akkor, ha túl nagy a különbség az aktív és a passzív nyelvtudása között? Ha szeretné ugyanolyan gördülékenyen, választékosan  és magabiztosan kifejezni magát angolul mint magyarul? Ha sokkal többet megért írásban,...

bővebben
TOLES Higher tanfolyam – 2024. február 5.

TOLES Higher tanfolyam – 2024. február 5.

Készüljünk együtt a nyelvvizsgára!  Miről szól a tanfolyam?Ezt a hagyományos, online 20 órás TOLES Higher (középfokú) vizsgára felkészítő tanfolyamunkat azoknak a nemzetközi jogi szaknyelvi vizsgára készülő érdeklődőknek ajánljuk, akik már tanultak jogi...

bővebben
TOLES Advanced tanfolyam – 2024. február 7.

TOLES Advanced tanfolyam – 2024. február 7.

TOLES Advanced tanfolyam - 2024. február 7.Ezt az online 40 órás TOLES Advanced (felsőfokú) vizsgára felkészítő tanfolyamunkat azoknak a nemzetközi jogi szaknyelvi vizsgára készülő érdeklődőknek ajánljuk, akik már tanultak jogi szaknyelvet (pl. Szerződések joga...

bővebben
Januári akció kreditpontos e-learning képzésekre

Januári akció kreditpontos e-learning képzésekre

2024. január 1.  és január 31. között kedvezményes áron vehet részt a Magyar Ügyvédi Kamara által akkreditált e-learning képzéseinken, ha csomagban rendeli meg őket:1. csomag: Contract Law I + Contract Law II 29.980 Ft helyett 24.990 Ft, összesen 8 kreditért  2....

bővebben
Legal English à la Carte bérletek

Legal English à la Carte bérletek

Szeretné Ön is rugalmasan beiktatni a jogi szaknyelv tanulását a programjai közé? Váltson 5, 10 vagy 15 alkalmas "Legal English à la Carte" bérletet! A mindennapi munkavégzés és a magánéleti kötelezettségek mellett  nem tudja vállalni, hogy nyelvtanfolyamra járjon?...

bővebben

Lingua Juris Szaknyelvi Központ
Tulajdonos: Connect Europe Bt.

1011 - Budapest, Aranyhal u. 4. I/1.,
Levelezési cím: 1027 - Budapest, Medve u. 23.

Telefon: 06 1 783 1339,
Mobil: 06 20 340 9278

Email: info@linguajuris.hu

Pin It on Pinterest

Share This